1183

Halloween koulukisat 30.10.2021

Seuraavat Ousan kouluratsastuksen rataharjoitukset järjestetään lauantaina 30.10.2021 klo 16 alkaen. Kisoissa on Halloween-teema.

Kisoissa tuomari Petri Lopakka arvioi suoritukset viidessä luokassa:

  • Luokka 1: Ousa Cup pari-kür
  • Luokka 2: Timanttiluokka, Helppo D:3 2013 tai Helppo C:2 2000
  • Luokka 3: Ousa Cup, Helppo C:2 2000
  • Luokka 4: Ousa Cup, Helppo B:1 2021
  • Luokka 5: Ousa Cup, Helppo A:0 2009

Kisakutsusta voit lukea kaikki oleelliset tiedot koulukisoista. Tutustu kisakutsuun huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen toisessa vaiheessa

Ilmoittautumisen toinen vaihe alkaa su 24.10. klo 19 ja päättyy ti 26.10.2021 klo 19 Ousan kisatoimikunnan padletissa.

Ensimmäisen ilmoittautumisvaiheen jälkeen vapaaksi jäävät paikat jaetaan toisessa vaiheessa tuttuun tapaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jos ilmoittaudut toisessa vaiheessa pari-kür luokkaan, ilmoita kisatoimikunnan sähköpostiin (kisatoimikunta@ousa.fi) kuka sinun parisi on sekä mitä musiikkia olette valinneet teidän küriin.

Yksityisratsukoiden ilmoittautuminen

30.10. Ousan halloween koulukisoissa yksityisratsukot voivat vihdoinkin taas osallistua pitkän tauon jälkeen.

Yksityisratsukoiden oma ilmoittautumislomake jaetaan viimeistään 18.10. Ousan kisakohtaisella nettisivulla ja some-kanavissa. Ilmoittautuminen yksityisratsukoille on auki ma 18.10. klo 8 – ti 26.10.2021 klo 20. Huom! Yksityisratsukoiden tulee olla Ousan jäseniä.

Ousa Cup pari-kür

30.10. Ousan koulukisoissa on mahdollista osallistua Ousa Cup pari-kür luokkaan. Pari-kür on rento, hauska ja leikkimielinen luokka, jossa ratsastetaan itse suunnittelema ohjelma ystävän kanssa. Parin voi valita itse ja pari tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ohjelman tulee kestää 4,5 – 5 minuuttia ja sen täytyy sisältää vähintään alku- ja lopputervehdykset, käynti, ravi, laukka sekä 10 metrin voltit kumpaankin suuntaan. Pakollisten liikkeiden lisäksi pari voi suunnitella oman ohjelman täysin vapaasti ja voi siis sen avulla myös vaikuttaa ohjelman vaikeusasteeseen.

Jos tarvitset ideoita ohjelman keksimiseen, voit lukea SRL:n kouluohjelmat tai Ousan omat kouluohjelmat nettisivuilta. Myös ratsastuskoulun opettajilta voi kysyä neuvoa.

Pari-kürissä tuomari antaa tekniset pisteet pakollisille liikkeille ja arvioi esimerkiksi yhteistyötä ratsastajien ja hevosten välillä, musiikkia, asua ja koreografiaa.

Pari-küriin pari voi mahdollisesti valita oman musiikin. Se täytyy löytyä Spotifysta ja se ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos pari ei tahdo omaa musiikkia , toimihenkilöt soittaa satunnaista musiikkia radan aikana. Voitte ilmoittaa max. 2 biisiä. Ilmoittakaa, kumpi soitetaan ensimmäisenä.

Pari-kür luokassa kaikki palkitaan ja lopuksi pari saa tuomarin arviointilomakkeen. Keskeisintä on yhteinen hauskanpito ihmis- ja hevosystävien kanssa. Luokka sopii kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille.

Paras asu voittaa pienen lahjan

Halloween kisoissa tuomari valitsee parhaan asun kaikkien ratsastajien kesken. Voittaja saa kisojen lopussa pienen lahjan. Voit olla esimerkiksi karmiva vampyyri, elokuvasta tuttu supersankari tai vaikka viinirypäle.

Muistetaan kuitenkin turvallisuus! Kypärä on pakollinen Ousan kisoissa ja turvaliivin käyttöä suositellaan. Huomioi että asussasi ei ole osia, kuten esimerkiksi huppuja, millä voit jäädä ratsastuksen aikana kiinni hevoseen tai sen varusteisiin.