202

Timanttiluokan esittely

Timanttiluokka

Timanttiluokka on joka kilpailuissa järjestettävä vain aikuisille avoin luokka. Tämä matalan osallistumiskynnyksen luokka on tarkoitettu noin alkeis-/jatko-/HeC-tasoisille tai vähän kilpailleille aikuisille.

Osallistumisoikeus

Timanttiluokkaan osallistuakseen kilpailijan tulee olla oikeutettu kilpailemaan Ousan kilpailuissa. Lisäksi timanttiluokkia koskevat seuraavat rajoitukset.

  • Avoimia vain aikuisille.
  • Ratsastaja ei voi samoissa kilpailuissa osallistua sekä timantti- että Ousa Cup -luokkaan.
  • Mikäli ratsastaja on jonain vuonna palkittu Ousa Cupin koko vuoden kolmen kärjessä, hän ei saa enää osallistua kyseisen lajin timanttiluokkaan. Pärjääminen kouluratsastuksen Ousa Cupissa ei siis kuitenkaan vaikuta estetimanttiluokkien osallistumisoikeuteen ja päinvastoin.

Ratsastettava rata/ohjelma

Timanttiluokan ratsastaja saa ilmoittautumisen yhteydessä valita haluamansa estekorkeuden/kouluohjelman kisakutsussa annetuista vaihtoehdoista

Estekilpailuissa vaihtoehdot ovat puomi/ristikko, 40cm ja 50cm. Koulukilpailuiden ohjelmavaihtoehdot ovat tasoltaan noin raviohjelma ja HeC.

Arvostelu, sijoittuminen ja palkitseminen

Estekilpailuissa jokainen virhepisteettömän suorituksen tehnyt ratsukko sijoittuu tasavertaisesti 1. sijalle.

Koulukilpailuissa tuomari arvostelee ja kommentoi suoritusta arvostelupöytäkirjaan, jonka ratsastaja saa itselleen luokan jälkeen. Jokainen hyväksytysti radan suorittanut ratsukko sijoittuu tasavertaisesti 1. sijalle.

Voittajat palkitaan ruusukepalkinnoin estekilpailuissa heti kilpailuradalta poistuttaessa ja koulukilpailuissa arvostelupöytäkirjan luovuttamisen yhteydessä.