202

Timanttiluokka

Vain aikuisille avoin Timanttiluokka on tarkoitettu suurin piirtein alkeis-, jatko- ja HeC-tasoisille ratsastajille, jotka haluavat haastaa ja ylittää itsensä ilman kisasijoituksia. Timanttiluokka järjestetään kaikissa Ousan koulu- ja estekisoissa. Luokassa on mahdollista tehdä merkkisuorituksia.

Kuka voi osallistua Timanttiluokkaan

Timanttiluokkaisen tulee olla oikeutettu kilpailemaan Ousan kilpailuissa. Huomioi myös seuraavat Timanttiluokkaa koskevat rajoitukset:

  • Luokka on avoimia vain aikuisille.
  • Jos ratsastaja on palkittu Ousa Cupin koko vuoden kolmen kärjessä, hän ei saa osallistua kyseisen lajin Timanttiluokkaan. Näin esimerkiksi pärjääminen kouluratsastuksen Ousa Cupissa ei vaikuta osallistumisoikeuteen estekisojen Timanttiluokassa ja toisinpäin.
  • Ratsastaja voi osallistua samoissa kisoissa johonkin Ousa Cupin luokista ja Timanttiluokkaan. Hän ei kuitenkaan voi ilmoittautua kisailmoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa kuin jompaankumpaan luokkaan. Jos ilmoittautumisen toisessa vaiheessa on vielä tilaa, hän voi valita luokakseen jonkin muun kuin ensimmäisessä ilmoittautumisvaiheessa.

Timanttiluokan rata tai ohjelma

Timanttiluokan ratsastaja saa valita kisakutsussa annetuista vaihtoehdoista haluamansa estekorkeuden ja kouluohjelman. Hänen tulee ilmoittaa valinta ilmoittautumisen yhteydessä.

Estekilpailuissa vaihtoehdot ovat yleensä puomi/ristikko, 40 cm ja 60 cm. Koulukilpailuiden ohjelmavaihtoehdot ovat tasoltaan noin raviohjelma ja HeC.

Arvostelu, sijoittuminen ja palkitseminen

Estekilpailuissa arvosteluna käytetään hymiöarvostelua.

Koulukilpailuissa tuomari arvostelee ja kommentoi suoritusta arvostelupöytäkirjaan, jonka ratsastaja saa itselleen.

Sekä este- että koulukisoissa jokainen hyväksytyn suorituksen tehnyt ratsukko sijoittuu tasavertaisesti 1. sijalle.

Timanttiluokassa palkitaan kaikki hyväksytyt suoritukset.