197

Ousa Cupin esittely

Ousa Cup -sarjakilpailu

Ousa Cup on kaikentasoisille ratsukoille tarkoitettu sarjakilpailu. Seura järjestää vuosittain neljät este- ja neljät kouluratsastuskilpailut. Kaikkien kilpailujen kaikissa normaaliluokissa on mahdollista kerryttää Ousa Cup -pisteitä.

Osallistuminen ja osallistumisoikeus

Ousa Cup -sarjakilpailuun osallistuakseen kilpailijan tulee olla oikeutettu kilpailemaan Ousan kilpailuissa.

Pisteytys

Pisteitä jaetaan neljässä eri kategoriassa:

  • esteratsastus, juniorit
  • kouluratsastus, juniorit
  • esteratsastus, seniorit
  • kouluratsastus, seniorit

Ratsastaja on juniori aina sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 18 vuotta.

Suorituksista jaettavat pisteet määräytyvät luokan arvostelun ja osallistujamäärän mukaan. Jos ratsastaja tekee kilpailuissa useamman suorituksen, otetaan huomioon ainoastaan parhaimpaan pistemäärään johtava suoritus.

Hyväksytystä suorituksesta saa vähintään 2 pistettä.
Keskeytyneestä tai hylätystä suorituksesta annetaan 1 piste.
Jaetut sijat saavat yhtä paljon pisteitä.
Peruutetuista lähdöistä ei anneta pisteitä.

Luokissa, joissa kaikki hyväksytyt suoritukset ovat samanarvoisia, käytössä on vain sanallinen arvostelu tai käytössä on estearvostelu A.0 tai A.1, jaetaan kaikille hyväksytyn suorituksen tehneille ratsukoille 4 pistettä.

Jos luokassa on 1-9 lähtöä lasketaan pisteet siten, että viimeinen hyväksytty suoritus saa 2 pistettä, ja siitä eteenpäin nousevasti aina +1 pistettä. Näin luokan voittaja voi saada enintään 10 pistettä.

Jos luokassa on 10 tai enemmän lähtöjä saa voittaja 10 pistettä ja seuraavat sijat alenevasti aina -1 pistettä edelliseen verrattuna, kuitenkin vähintään 2 pistettä hyväksytystä suorituksesta.

Palkitseminen

Ousa Cupin joka kategoriassa palkitaan vuosittain kolme eniten pisteitä kerännyttä ratsastajaa. Kunkin kategorian voittaja palkitaan valmiiksi kaiverretulla kiertopokaalilla. Lisäksi kaikki palkittavat palkitaan mitaleilla. Muutokset mahdollisia.

Kokonaissijoituksen määräytyminen tasapistetilanteessa

Jos 1.-3. sijoilla on tasapisteisiin yltäneitä ratsastajia, sijoituksen ratkaisee

(1) Kokonaispistemäärän suhde vuoden aikana ratsastettujen lähtöjen määrään (suhteessa enemmän pisteitä kerännyt voittaa) tai (2) viimeisimmän pisteytetyn kilpailusuorituksen sijoitus suhteessa luokan kokoon (korkeampi sijoitus voittaa).

Mikäli näiden vertailukohtien jälkeen eroa sijoituksiin ei saada palkitaan ratsastajat tasavertaisina.

Pisteiden lasku ja oikaisut

Osakilpailujen tulokset ja pisteet lasketaan ja tarkistetaan Ousan kisatoimikunnan toimesta. Mikäli niissä ilmenee virheitä tai puutteita, tulee niistä ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen kisatoimikunta@ousa.fi mahdollisimman pian tai viimeistään kuuden päivän kuluessa kokonaispisteiden julkaisun jälkeen. Tämän jälkeen tuloksiin ei tehdä enää muutoksia.