197

Ousa Cup

Ousa Cup on kaikentasoisille ratsukoille tarkoitettu sarjakilpailu. Seuran tavoitteena on järjestää vuosittain neljä esteratsastuskilpailua ja neljä kouluratsastuskilpailua. Kaikkien kilpailujen Ousa Cup-luokissa on mahdollista kerryttää kokonaispisteitä.

Osallistumisoikeus

Ousa Cup -sarjakilpailuun osallistuakseen kilpailijan tulee olla oikeutettu kilpailemaan Ousan kilpailuissa.

Katso lisää kilpailuoikeudesta.

Pisteytys

Ousa Cupissa juniorit ja seniorit kilpailevat samoissa luokissa. Kokonaiskilpailuissa ratsastajille lasketaan pisteitä seuraavissa kategorioissa:

  • esteratsastus, juniorit
  • kouluratsastus, juniorit
  • esteratsastus, seniorit
  • kouluratsastus, seniorit

Ratsastaja on juniori aina sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 18 vuotta.

Suorituksista jaettavat pisteet määräytyvät luokan arvostelun ja osallistujamäärän mukaan. Jos ratsastaja tekee kilpailuissa useamman suorituksen, ainoastaan parhaimpaan pistemäärään johtava suoritus otetaan huomioon.

  • Hyväksytystä suorituksesta saa vähintään 2 pistettä.
  • Keskeytyneestä tai hylätystä suorituksesta annetaan 1 piste.
  • Jaetut sijat saavat yhtä paljon pisteitä.
  • Peruutetuista lähdöistä ei anneta pisteitä.

Pisteet määräytyvät sijalukujen mukaan seuraavasti:

A) Luokissa, joissa kaikki hyväksytyt suoritukset ovat samanarvoisia, kaikille hyväksytyn suorituksen tehneille ratsukoille jaetaan 4 pistettä (esim. Ousan hymiöarvostelu tai hyväksytty/hylätty arvostelu).

B) Esteluokissa, joissa on käytössä arvostelu A.0 kaikille puhtaan radan ratsastaneille jaetaan 4 pistettä, muille hyväksytyille suorituksille 2 pistettä.

C) Esteluokissa, joissa on käytössä arvostelu A.1 kaikille 1. sijoittuneille ratsukoille jaetaan 4 pistettä, muille hyväksytyille suorituksille 2 pistettä.

D) Muissa arvosteluisssa:

  • Jos luokassa on 10 tai enemmän ratsastettuja lähtöjä, voittaja saa 10 pistettä ja seuraavat sijat alenevasti aina -1 pistettä edelliseen verrattuna, kuitenkin vähintään 2 pistettä hyväksytystä suorituksesta.
  • Jos luokassa on 1–9 ratsastettua lähtöä, jaetaan pisteet siten, että viimeinen hyväksytty suoritus saa 2 pistettä ja siitä eteenpäin nousevasti aina +1 pistettä. Näin luokan voittaja voi saada enintään 10 pistettä. (Poikkeuksena hylätty/keskeytynyt suoritus, josta jaetaan 1 piste, mutta tämä ei vaikuta vähentävästi hyväksyttyjen suoritusten pistemäärään, joka edelleen määräytyy rastsastettujen lähtöjen mukaan).

Palkitseminen

Ousa Cupin joka kategoriassa palkitaan vuosittain kolme eniten pisteitä kerännyttä ratsastajaa.

Sijoituksen määräytyminen kokonaispisteiden ollessa tasan

Jos 1.–3. sijoilla on tasapisteisiin yltäneitä ratsastajia, vertailu tehdään seuraavasti:

A) Vertaillaan osakilpailuihin osallistumista: useampaan saman lajin osakilpailuun osallistunut ratsastaja voittaa.

B ) Vertaillaan sijoituksia: kun ratsastajan sijoitukset yhteenlasketaan, pienemmän luvun saanut ratsastaja voittaa.

C) Vertaillaan viimeisen ratsastetun suorituksen sijoja: paremman sijan saavuttanut ratsastaja voittaa.

Jos vertailukohtien jälkeen ei saada eroa sijoituksiin, ratsastajat palkitaan tasavertaisina. Sijalta 4. eteenpäin sijat voidaan jakaa.

Pisteiden lasku ja oikaisut

Ousan kisatoimikunta laskee ja tarkastaa osakilpailujen tulokset ja pisteet. Jos niissä ilmenee virheitä tai puutteita, niistä tulee ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen kisatoimikunta@ousa.fi mahdollisimman pian tai viimeistään kuuden päivän kuluessa kokonaispisteiden julkaisun jälkeen. Tämän jälkeen tuloksiin ei tehdä enää muutoksia.

Säännöt on tarkastettu ja tarkennettu 21.2.2021.