8

Kilpailut

Osallistumisoikeus ja vakuutukset

Ousan kilpailuihin osallistuvan ratsastajan tulee olla Ousan jäsen tai Oulunsalon Ratsastuskoulun vakioasiakas eli vakiotuntipaikkalainen tai muuten säännöllisesti ratsastuskoulussa käyvä asiakas.

Turvallisuussyistä ratsastuskoulun hevosilla voivat kilpailla vain ratsastuskoulun vakioasiakkaat.

Kaikilla kilpailijoilla tulee olla asianmukainen vakuutus. Ousalaisilla on automaattisesti SRL:n vakuutus, joka korvaa tiettyyn rajaan asti myös kilpailutilanteiden tapaturmat. Jos kilpailija ei ole minkään ratsastusseuran jäsen, hänellä täytyy olla Green Card -vakuutus.

Ilmoittautuminen

Kisoihin ilmoittaudutaan netissä kahdessa eri vaiheessa.

Ensimmäinen ilmoittautumisvaihe

Ensimmäinen vaihe alkaa 2–3 viikkoa ennen kilpailupäivää, ja se kestää noin viikon. Alkamis- ja loppumispäivä ilmoitetaan kisakutsussa.

Ensimmäisessä vaiheessa kisoihin ilmoittaudutaan netissä. Linkki löytyy kisakohtaisilta sivuilta.

Jokainen ilmoittaa ensimmäisessä vaiheessa kolme ratsutoivetta. Näin siksi, että jos moni on toivonut samaa hevosta ensisijaisesti, jaossa voidaan hyödyntää myös kahta muuta toivetta.

Ratsujako on nähtävissä toisen ilmoittautumisvaiheen Padlet-sivulla viimeistään toista vaihetta edeltävän sunnuntain loppuun mennessä.

Toinen ilmoittautumisvaihe

Toisessa vaiheessa jäljelle jääneet paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Padletin kautta. Löydät tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen Padlet-sivulta.

Yksityisratsukot ilmoittautuvat kilpailukutsussa annettujen ohjeiden mukaisesti. Kutsu löytyy kisakohtaiselta sivulta.

Jälki-ilmoittautuminen

Hevostilanteen mukaan kilpailuihin on mahdollista myös jälki-ilmoittautua. Ennen kilpailuja ole yhteydessä kisatoimikuntaan puhelimitse 040 257 2079 tai kilpailunjohtajaan, jonka yhteystiedot löydät kisakutsusta kisakohtaiselta sivulta.

Kun kilpailut ovat jo käynnissä, voit ottaa yhteyttä suoraan kilpailunjohtajaan ja kysyä häneltä, mahtuuko kisoihin vielä mukaan.

Kilpailukutsu, lähtö- ja toimihenkilölistat sekä tulokset

Kilpailukutsussa kerrotaan kilpailujen ajankohta, ratsastettavat luokat, ilmoittautumisaika ja muuta tärkeää tietoa. Kutsu julkaistaan viimeistään ensimmäisen ilmoittautumisvaiheen alkaessa tallilla olevalla ilmoitustaululla ja seuran nettisivuilla.

Lähtö- ja toimihenkilölistat julkaistaan kutsussa ilmoitettuna ajankohtana Ousan nettisivuilla. Kilpailujen tulokset julkaistaan Ousan nettisivuilla mahdollisimman pian kilpailujen jälkeen.

Lähtömaksut maksetaan seuralle

  • Lähtömaksu on 20 €/lähtö, myös jälki-ilmoittautuneille
  • Eräpäivä on kisaviikon torstai.
  • Maksa lähtömaksu suoraan seuran tilille, älä tallin
    – Oulunsalon Ratsastajien pankkitili FI40 4730 0010 0021 85
    – MobilePay, lyhytnumero 58539

Näytä maksukuitti kisapäivänä tallivahdille tai lähetä ennen kisoja kisatoimikunta@ousa.fi.

Kisamaksun voi maksaa myös kisapaikalla käteisellä. Tällöin maksuun lisätään käsittelymaksu 5 €.

Lähdön peruutukset

Peruutukset tulee tehdä kilpailukutsussa annetun ajan sisällä, joka on tavallisesti ilmoittautumisaika.

Seura perii myöhässä peruutetuista lähdöistä ja peruuttamatta jätetyistä lähdöistä lähtömaksun.

Sairastumiset

Jos sairastut, ilmoita asiasta saman tien kilpailunjohtajalle. Yhteystiedot löytyvät kilpailukutsusta ja kisatiedotteesta kisakohtaiselta sivulta. Voit laittaa viestiä myös kisatoimikunnan puhelimeen 040 257 2079.

Ratsastettava rata tai ohjelma

Koulukilpailuissa ratsastettavat ohjelmat ilmoitetaan kilpailukutsussa. Kilpailuissa käytetään aina SRL:n tai Ousan kouluohjelmia.

Ohjelmat löytyvät kutsussa ilmoitetulla nimellä SRL:n nettisivuilta tai Ousan nettisivuilta.

Estekilpailuissa ratsastettavat radat ovat nähtävillä tallilla kilpailupäivänä ennen luokkien alkua. Estekilpailuissa on myös ennen ensimmäistä luokkaa rataantutustuminen, jossa rataan saa tutustua jalan.

Toimihenkilötehtävät

Seura järjestää kilpailut talkoovoimin. Toimihenkilötehtävät jaetaan kilpailijoiden kesken. Kaikkiin tehtäviin saa ohjeistusta ja apua kilpailunjohtajalta tai muulta vastuuhenkilöltä. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Toimihenkilölistat julkaistaan ennen kilpailuja kutsussa ilmoitettuna ajankohtana Ousan nettisivuilla.

Käytännön järjestelyjen vuoksi tallin ulkopuolisilla hevosilla kilpailevilta ei edellytetä osallistumista toimihenkilötehtäviin.

Kilpailuasu

Kilpailuissamme asuksi sopii normaalit siistit ratsastusvaatteet. Hiusten tulee olla piilossa (esim. nutturalla, kypärän alla tai takin alla). Ratsastuskypärän käyttö on pakollista ja turvaliivin käyttöä suositellaan.

Estekilpailuissa raipan ja kannusten käyttö on vapaaehtoista. Ousa tarjoaa lainakannuksia kilpailupaikalla. Raipan maksimipituus on 75 cm.

Koulukilpailuissa kannusten käyttö on vapaaehtoista.

Raippa on kielletty kilpailusuorituksen aikana muilta paitsi lapsiratsastajilta ja korkeintaan HeC-luokan ratsastajilta. Ratsastaja on lapsiratsastaja aina sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 14 vuotta. Jos korkeintaan HeC-luokan ratsastajalla on käytössään raippa, hän ei saa käyttää kannuksia.

Ousa tarjoaa lainakannuksia ja talli lainaraippoja.

Ratsastuskoulun hevosten varusteet

Estekilpailuissa ratsastuskoulun hevosilla pidetään samoja varusteita kuin estetunneillakin: normaalit varusteet ja etujalkojen suojat.

Koulukilpailuissa saa halutessaan käyttää valkoista satulahuopaa. Ousan kilpailuissa ratsastuskoulun hevosilla käytetään niillä arkikäytössä olevia kuolaimia. Martingaalin ja suojien käyttö on kielletty. Viimeinen ratsastaja huolehtii, että kaikki irrotetut varusteet kiinnitetään takaisin.

Osalla hevosista pidetään satulahuovan lisäksi esimerkiksi lampaankarvaromaania, geeliä tai muita vastaavia varusteita. Muistathan, että nämä ovat hevosella syystä eikä niitä saa ottaa pois tai säätää tai asettaa eri tavoin kuin yleensä.

Tallivahti tietää, mitä varusteita hevosella tulee olla, ja tarvittaessa auttaa varusteisiin liittyvissä asioissa.

Harjan ja hännän letittäminen on sallittua. Lettien purkaminen on viimeisen ratsastajan tehtävä.

Katrilli-kioski

Kaikissa kilpailuissa toimii Katrilli-kioski. Katrillista voi ostaa suolaista ja makeaa purtavaa kisojen ajan.

Lisätietoa ja apua

Kaikissa kilpailemiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä seuraavasti:

  • kisatoimikunta@ousa.fi
  • tekstiviestitse p. 040 257 2079
  • kilpailunjohtajaan, jonka yhteystiedot löydät kilpailukutsusta