8

Kilpailut

Kilpaileminen meillä

Osallistumisoikeus ja vakuutukset

Osallistuakseen kilpailuihimme ratsastajan tulee olla Ousan jäsen tai olla Oulunsalon Ratsastuskoulun vakioasiakas (vakiotuntipaikkalainen tai muuten säännöllisesti käyvä asiakas).

Turvallisuussyistä ratsastuskoulun hevosilla voivat kilpailla vain ratsastuskoulun vakioasiakkaat.

Kaikilla kilpailijoilla tulee olla asianmukainen vakuutus. Ousalaisilla on SRL:n vakuutus, joka korvaa tiettyyn rajaan asti myös kilpailutilanteessa tapahtuneet tapaturmat. Mikäli kilpailija ei ole minkään ratsastusseuran jäsen tulee hänellä olla Green Card -vakuutus.

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe alkaa 2-3 viikkoa ennen kilpailupäivää kutsussa ilmoitettuna päivänä ja kestää viikon. Tässä vaiheessa on mahdollista ilmoittautua tallilla olevaan lukolliseen palautuslaatikkoon, sähköpostitse (kisatoimikunta@ousa.fi) tai tekstiviestitse (0402572079).

Ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuessaan jokainen ilmoittaa 3 ratsutoivetta, joiden perusteella hevoset jaetaan. Toiveita tulee olla kolme siltä varalta, että moni muukin on toivonut samaa hevosta ensisijaisesti. Ratsujako on nähtävissä toisen ilmoittautumisvaiheen Padlet-sivulla viimeistään 2. vaihetta edeltävän sunnuntain loppuun mennessä.

Toisessa vaiheessa jäljelle jääneet paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Padletin kautta. Padletin kautta ilmoittautumiseen löytyy tarkemmat ohjeet Padlet-sivulta ja alla olevasta kuvasta.

Yksityisratsukot ilmoittautuvat kilpailukutsussa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kilpailuihin on hevostilanteen mukaan mahdollista myös jälki-ilmoittautua ennen kilpailuja olemalla yhteydessä kisatoimikuntaan (p. 040 257 2079), kilpailunjohtajaan (yhteystiedot kisakutsussa) tai kilpailujen ollessa jo käynnissä ottamalla yhteyttä kilpailunjohtajaan.

Kilpailukutsu, lähtö- ja toimihenkilölistat sekä tulokset

Kilpailukutsussa kerrotaan kilpailujen ajankohta, ratsastettavat luokat, ilmoittautumisaika ja muuta tärkeää tietoa kilpailuista. Kutsu julkaistaan viimeistään 1. ilmoittautumisvaiheen alkaessa ainakin tallilla olevalla ilmoitustaululla sekä seuran nettisivuilla. Tulevat kilpailut päivämäärineen on nähtävissä jo aiemmin Ousan nettisivuilla.

Lähtö- ja toimihenkilölistat julkaistaan ennen kilpailuja kutsussa ilmoitettuna ajankohtana Ousan nettisivuilla. Kilpailujen tulokset julkaistaan Ousan nettisivuilla mahdollisimman pian kilpailujen jälkeen.

Katrilli-kioski

Kaikissa kilpailuissa toimii Katrilli-kioski. Katrillista voi ostaa suolaista ja makeaa purtavaa kisojen ajan.

Lähtömaksut

Kilpailujen lähtömaksu on 20 €/lähtö.

Lähtömaksun eräpäivä on kilpailuja edeltävä torstai.

Seuran tilinumero on FI40 4730 0010 0021 85.

Kaikki lähtömaksut tulee maksaa pankkitilille suoraan tilisiirrolla tai MobilePay-sovelluksen kautta.

Kuitti maksusta tulee aina esittää tallivahdille. Vaihtoehtoisesti kuitin voi lähettää liitetiedostona sähköpostiin kisatoimikunta@ousa.fi

Mikäli maksu on unohtunut, sen voi suorittaa kisapaikalla käteisellä. Tällöin maksuun lisätään käsittelymaksu 5 €.

Jälki-ilmoittautuneet maksavat lähtömaksun (20 €) kuten muutkin ilmoittautuneet. Käteisellä maksettaessa lähtömaksuun lisätään käsittelymaksu 5 €.

Lähdön peruutukset

Peruutukset tulee tehdä kilpailukutsussa annetun ajan sisällä (tavallisesti ilmoittautumisaika). Myöhässä peruutetuista lähdöistä ja peruuttamatta jätetyistä lähdöistä peritään lähtömaksu. Sairastapaukset käsitellään erikseen.

Ratsastettava rata tai ohjelma

Koulukilpailuissa ratsastettavat ohjelmat ilmoitetaan kilpailukutsussa. Kilpailuissa käytetään aina SRL:n tai Ousan kouluohjelmia.

Ohjelmat löytyvät kutsussa ilmoitetulla nimellä SRL:n nettisivuilta tai Ousan nettisivuilta.

Estekilpailuissa ratsastettavat radat ovat nähtävillä tallilla kilpailupäivänä ennen luokkien alkua. Estekilpailuissa on myös ennen ensimmäistä luokkaa rataantutustuminen, jossa rataan saa tutustua jalan.

Toimihenkilötehtävät

Kilpailumme järjestetään talkoovoimin. Toimihenkilötehtävät jaetaan kilpailijoiden kesken. Kaikkiin tehtäviin saa ohjeistusta ja apua kilpailunjohtajalta tai muulta vastuuhenkilöltä, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.

Toimihenkilötehtävien kuvaukset:
Estekilpailujen toimihenkilötehtävät
Koulukilpailujen toimihenkilötehtävät

Tallin ulkopuolisilla hevosilla kilpailevilta ei käytännön järjestelyjen vuoksi edellytetä osallistumista toimihenkilötehtäviin.

Toimihenkilölistat julkaistaan ennen kilpailuja kutsussa ilmoitettuna ajankohtana Ousan nettisivuilla.

Kilpailuasu

Kilpailuissamme asuksi sopii normaalit, siistit ratsastusvaatteet. Hiusten tulee olla piilossa (esim. nutturalla, kypärän alla tai takin alla). Ratsastuskypärän käyttö on pakollista ja turvaliivin käyttöä suositellaan.

Estekilpailuissa raipan ja kannusten käyttö on vapaaehtoista. Ousa tarjoaa lainakannuksia kilpailupaikalla. Raipan maksimipituus on 75cm.

Koulukilpailuissa raippa on kielletty kilpailusuorituksen aikana. Kannusten käyttö on vapaaehtoista. Ousan kilpailuissa lapsiratsastaja* tai korkeintaan HeC-luokan ratsastaja saa ilman kannuksia ratsastaessaan käyttää raippaa.

Ousa tarjoaa lainakannuksia ja talli lainaraippoja kilpailupaikalla.

* Ratsastaja on lapsiratsastaja aina sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 14 vuotta.

Ratsastuskoulun hevosten varusteet

Estekilpailuissa ratsastuskoulun hevosilla pidetään samoja varusteita kuin estetunneillakin (normaalit varusteet ja etujalkojen suojat).

Koulukilpailuissa saa halutessaan käyttää valkoista satulahuopaa. Ousan kilpailuissa ratsastuskoulun hevosilla käytetään niillä arkikäytössä olevia kuolaimia. Martingaalin ja suojien käyttö on kielletty. Viimeinen ratsastaja huolehtii, että kaikki irroitetut varusteet kiinnitetään takaisin.

Osalla hevosista pidetään satulahuovan lisäksi esimerkiksi lampaankarvaromaania, geeliä tai muita vastaavia varusteita. Muistathan, että nämä ovat hevosella syystä, eikä niitä saa ottaa pois tai säätää/asettaa eri tavoin kuin yleensä.

Harjan ja/tai hännän letittäminen on sallittua. Mahdollisten lettien purkaminen on viimeisen ratsastajan tehtävä.

Tallivahti tietää mitä varusteita hevosella tulee olla ja tarvittaessa auttaa varusteisiin liittyvissä asioissa.

Lisätietoa ja apua

Kaikissa kilpailemiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä

kisatoimikunta@ousa.fi
040 257 2079 (tekstiviestitse)

tai kilpailunjohtajaan (yhteystiedot kilpailukutsussa).