202

Yksisarvis- ja Timanttiluokat

Ousa haluaa tarjota mahdollisuutta harjoitella kilpailemista ihan aloittelevista ratsastajista ylöspäin. Jos et ole aikaisemmin kilpaillut tai et välitä kisasijoituksista mutta silti haluaisit haastaa itseäsi ja saada ratsastuksestasi palautetta tai kenties hieman jännität kilpailemista – silloin Ousan Yksisarvis- tai Timanttiluokka voisi olla juuri sinulle!

Yksisarvisluokka on tarkoitettu juniori-ikäisille ratsastajille, kun taas Timanttiluokka on avoin senioriratsastajille. Molempia luokkia järjestetään kaikissa Ousan koulu- ja estekisoissa. Luokat on suunnattu alkeis-, jatko- ja HeC-tasoisille ratsastajille. Luokissa on mahdollista suorittaa SRL:n ratsastusmerkkejä.

Osallistuaksesi Yksisarvis- tai Timanttiluokkaan sinun tulee olla oikeutettu kilpailemaan Ousan kilpailuissa. Huolehdithan siis että seurajäsenyytesi tai Green Card-vakuutuksesi on voimassa ennen kuin ilmoittaudut kilpailuihin. Tästä säännöstä ei tehdä poikkeuksia.

Yksisarvis- ja Timanttiluokissa on yleensä tarjolla 2-3 vaihtoehtoista esterataa tai kouluohjelmaa, joista kilpailija voi valita itselleen sopivan vaikeustason. Ilmoittautumisen jälkeen ratsastuksenopettaja tarkistaa vielä, että ratsu ja luokan vaikeustaso on ratsastajalle sopiva.

Yksisarvisluokassa ratsukolla saa olla mukana avustaja, joka voi tarvittaessa esimerkiksi taluttaa ratsukkoa.

Estekisoissa arvosteluna käytetään Ousan omaa ”hymiöarvostelua” ja koulukisoissa ratsukko saa suorituksesta oikean pöytäkirjan tuomarin palautteella. Hyväksytyt suoritukset palkitaan myös ruusukkein.

Timanttiluokkaan ilmoittautuminen on rajattu niin, että jos ratsastaja on palkittu aikaisemmin Ousa Cupin este- tai kouluratsastuksessa kokonaiskilpailuissa kolmen parhaan joukossa, hän ei voi osallistua kyseisen lajin Timanttiluokkaan. Samoissa kisoissa ratsastaja voi kuitenkin osallistua sekä Timantti- että Ousa Cup-luokkaan.