1960

Vuoden 2023 kisatoiminta

Vuoden 2022 lopussa Ousan kisatoimikunta keräsi kyselyllä palautetta ja toiveita seuran jäseniltä kisatoimintaan liittyen. Kisatoimikunta kokoontui tammikuussa ja kävi yhdessä palautteen läpi suunnitellen sen pohjalta tulevan kauden toimintaa. Vuoden 2023 kilpailujen ajankohdat on nyt myös vahvistettu.

Kyselyn satoa

Kilpailujärjestelyt

Palautteen mukaan kilpailujen tiedotus on toiminut hyvin seuran kotisivujen kautta. Lisäksi tiedotteet linkitetään jatkossakin seuran somekanaviin ja tulostetaan ilmoitustaululle tallilla. Myös ilmoittautumisjärjestelmä on toiminut pääosin hyvin.

Kilpailujen määrä ja aikataulu on koettu sopivana. Vastauksissa toivottiin kilpailuja myös kesän ajalle. Yleensä tämä ei ole mahdollista ratsastuskoulun oman kesätoiminnan puitteissa, mutta tänä vuonna päästään kilpailemaan kerran myös kesällä!

Kilpailuihin toivottiin silloin tällöin teemoja ja erikoisluokkia. Lisäksi toivottiin joihinkin kisoihin luokkaa, johon hevoset arvottaisiin. Kaikki nämä toiveet pyritään toteuttamaan tulevan kisakauden aikana. Myös yksisarvis- ja timanttiluokat saavat jatkoa tänä vuonna.

Ousa Cup

Vastaajien mukaan Ousa Cup-sarjakilpailu on koettu kivana juttuna ja sen toivottiin jatkuvan. Cupin pisteytykseen oli toivottu jonkin verran muutoksia. Nykyisellään jaettavat Cup-pisteet määräytyvät luokan osallistujamäärän ja joissain tapauksissa arvosteluperusteen mukaan eikä luokan vaikeustasolla ole ollut merkitystä. Kisatoimikunta päätti pitää kiinni tästä periaatteesta, mutta kokeilee kevään koulukilpailuissa heC-luokan jakamista juniori- ja senioriratsastajien kesken kahteen ryhmään joille pisteet jaetaan erikseen. Luokkien vaikeustasolla on pisteytyksessä merkitystä vain, jos kokonaiskilpailun kolmen parhaan sijoittuneen joukossa on tasapisteille tulleita ratsastajia.

  • Ousa Cupista ja sen pisteytyksestä voit lukea tarkemmin täältä.

Hevosten jako kilpailuissa

Palautteen kautta kysyttiin myös hevosten jaosta toiveiden perusteella. Ilmoittautumisen yhteydessä kisaajilta pyydetään kolme ratsutoivetta sen vuoksi, että joillain hevosilla toivojia on enemmän kuin kolme, joka on enimmäismäärä lähtöjä yhdelle ratsulle Ousan harjoituskisoissa. Toiveista pidetään taulukkoa, johon merkitään monesko toive ratsastajalle on toteutunut aikaisemmissa kauden kisoissa, ja toiveta pyritään toteuttamaan niin, että kaikki pääsisivät joskus kilpailemaan ykköstoiveellaan. Ilmoittautumiset käydään aina läpi myös ratsastuksenopettajan kanssa, joka tarkistaa että kaikilla on omaan taitotasoonsa nähden sopiva ratsu ja luokka.

  • Tarkemmin hevosten jaosta kilpailuissa voit lukea täältä

Kilpailutapahtuma

Kaikki kilpailuissa käyneet olivat kokeneet että kisoissa on ollut kannustava tunnelma, he ovat saaneet tarvittaessa apua ja ohjausta ja että tuomarin palaute on ollut kannustavaa ja rakentavaa. Kisoihin toivottiin edelleen myös valo- ja videokuvausta, sekä Katrilli-kioskia. Muutamia toiveita keppari-luokistakin esitettiin.

Toimihenkilö- ja talkootehtävät oli koettu lähes kaikkien vastanneiden puolesta itselle sopivina ja niihin oli saatu tarvittaessa apua ja ohjausta. Palauteessa saatiin myös parannusehdotuksia tehtävien jakoon, ja asiaan tullaan kiinnittämään nyt tarkempaa huomiota.

Kilpailijat olivat myös pitäneet mahdollisuudesta suorittaa Suomen ratsastajainliiton ratsastusmerkkejä kilpailuissa, ja tätä mahdollisuutta tullaan tarjoamaan jatkossakin.

Palautetta ja toiveita tuli myös kisamusiikin suhteen, ja näitä toiveita pyritään myös toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Kisatoimikunta

Kisatoimikunnan toiminta kiinnosti osaa vastaajista, ja toimikuntaan voikin tulla mukaan milloin vain. Mukaan voi tulla vaikka aikaisempaa kokemusta seura- tai kilpailutoiminnasta ei ole, riittää kun on kiinnostusta kehittää ja järjesää yhdessä Ousan kisatoimintaa!

Kisatoimikunnalle toivottiin toimivampaa puhelinta, ja toiveeseen on vastattu. Aikaisemmin puhelimeen on saanut yhteyden vain kilpailujen yhteydessä, mutta nyt sitä pidetään kokeeksi päällä jatkuvasti. Puhelimeen kannattaa ottaa yhteyttä ensisijaisesti tekstiviestillä.

  • Kisatoimikunnan puhelinnumero: 041-3628798

Kilpailujen jälkeisiä sunnuntaibrunsseja on toivottu kovasti ja ne tekevätkin paluun tänä vuonna pitkän koronatauon jälkeen! Brunsseista tullaan tiedottamaan seuran somekanavilla ja tallilla seuran ilmoitustaululla.

Ajankohtaista